top of page

MM Content schenkt kinderafdeling az Vesalius 20 prentenboeken

TONGEREN - De kinderafdeling van het az Vesalius heeft van MM Content 20 prentenboeken met tekeningen van Staf de Giraf ontvangen. Als winnaar van de Tungri Teams Run - een soort bedrijvenloop - van de Tungrirun kreeg het bedrijf van Michaël Meers en Patricia Segers een cheque ter waarde van 500 euro, die ze aan een goed doel mochten besteden.


MM Content schenkt kinderafdeling az Vesalius 20 prentenboeken


Naar jaarlijkse traditie vindt op 1 mei de Tungrirun plaats, een organisatie van Rotary Club Tongeren, de Tongerse atletiekvereniging ADD en de Stad Tongeren. Bij de Tungri Teams Run mag het winnende bedrijf of vereniging een cheque twv 500 euro aan een goed doel besteden.

 

Het Tongerse bedrijf MM Content kwam als winnaar uit de bus. “We zijn uiteraard bijzonder blij”, vertelt Michaël Meers. “Grote dank aan ons fantastisch loopteam met Sandra Swennen, Jente Bral, Tim Moermans, Pieter Stiers en Rudi Lambrechts. Het jaar voordien werden we nipt tweede, dus het doel voor de editie van 2023 was duidelijk. De cheque voor het goede doel is heel mooi meegenomen.”Staf de Giraf

 

Het goede doel is de kinderafdeling van het az Vesalius in Tongeren. “Tijdens een fotoshoot in het ziekenhuis zagen we een baby in behandeling”, zegt Patricia Segers, mede-zaakvoerder van MM Content. “Het ziekenhuis doet veel inspanningen om het de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. Staf de Giraf is daarin een centraal figuur. Hiermee wilden we graag iets doen.”

 

Na overleg met de afdeling pediatrie is gekozen voor een prentenboek, waarvoor 12 tekeningen van Staf de Giraf werden gemaakt. Het prentenboek biedt een inkijk in hoe een dag van een operatie eruit ziet.

 

Heidi Jans (foto onder), hoofdverpleegkundige van de dienst pediatrie, is bijzonder blij. “De slagzin van Staf de Giraf klinkt als volgt: ‘Angst wegnemen is mijn doel, een lachend kindje is wat ik bedoel’. Dit prachtige en kleurrijke prentenboek is bedoel om ouders te helpen hun kinderen voor te bereiden op een operatie in ons ziekenhuis. We zijn Michäel en Patricia hiervoor bijzonder dankbaar.”


MM Content schenkt kinderafdeling az Vesalius 20 prentenboeken

 Rotary Tongeren / ADD Tongeren

 

Tot slot willen Michaël en Patricia ook een dankwoordje richten aan Rotary Club Tongeren en ADD Tongeren. “We loven het initiatief dat de winnaar van de Tungri Teams Run een cheque aan het goede doel mag schenken. Dankzij hen kunnen we dit prachtige prentenboek overhandigen. Het maatschappelijke engagement van de Tungrirun is niet te onderschatten.”

 

“Als Rotary Club Tongeren zijn we blij dat we op deze manier een goed doel kunnen ondersteunen”, vertelt Peter Laenen. “Als voorzitter, maar ook als trotse Vesaliër, is de vreugde dubbel zo fel wanneer de gewonnen prijs kan schitteren op de pediatrie afdeling. Bedankt MM Content.”


MM Content schenkt kinderafdeling az Vesalius 20 prentenboeken

Het slotwoord is voor Krijn Henrotte (foto boven), voorzitter van het Tungrirun-comité. “Naast een sportief evenement willen we met de Tungrirun ook het goede doel kunnen steunen. Tijdens de editie 2023 streden maar liefst 25 ploegen voor de felbegeerde Tungri Teams-trofee, maar uiteraard ook voor de cheque die ze aan een zelf gekozen doel mochten schenken. Met winnaar MM Content en hun mooi initiatief als ambassadeur hopen we voor de editie 2024 nog meer ‘Tungri Teams’ te verwelkomen.”

Commenti


bottom of page